Reklam

SEDEF HASTALIĞI SORU - CEVAP

Yazar: Karaokem Tarih: 08:49 Kategori: , , , , , Yorum: Yorum Yap
Sedef Hastalığı nedeni nedir?

Hastalığının nedeni tam olarak bilinmese de genetik faktörler, çevresel etmenler, tüketilen gıdalar ve stres faktörleri hastalığın nedeni olarak düşünülmektedir. Ayrıca vücudun savunma sistemindeki hatadan da kaynaklandığı söylenmektedir.

Sedef Hastalığı Bulaşıcı mı ?
Hayır sedef hastalığı bulaşıcı değildir. Bir başkasına bulaşmaz fakat kendi vucudunda yayılma özelliği gösterebilir.

Sedef hastalığını tetikleyen şeyler nelerdir?
Hastalığın artmasına neden olan etmenler kişiden kişiye değişmektedir. Başlıca domates, kızartma, çikolata, kırmızı et, ekşi, acı, baharatlar, süt ve süt ürünleri sedef hastalığının artamasına neden olmaktadır.Bunun dışında stres, çevresel ve sosyalojik nedenlerde hastalık için önemli faktör oluşturmaktadır.

Sedef Hastalığı Geçer mi?
Hastalığı tetikleyen faktörler tespit edilip bu faktörlerden uzak durulduğunda geçebilir. Fakat tam anlamıyla geçmesi ve tekrar gelmemesi mümkün değildir.Hastalığı kontrol altına almak mümkündür.

Sedef Hastalığına bitkisel ilaçlar iyi gelir mi?
Bitkilerle hastalığı kontrol altında tutmak mümkündür. Örneğin çörek otunun hastalığın tedavisinde iyi geldiği söylenmektedir.

Sedef Hastalığı Diyeti Var mıdır?
Hasta kendi doktoru olmalı, hangi yiyeceklerin iyi gelip hangi yiyeceklerin hastalığı tetiklediğini tespit etmelidir. Sebze ağırlıklı beslenmek hastalığın tedavisine yardımcı olduğu bilinmektedir. Bunun yanında baharat, ekşi, süt ve süt ürünleri hastalığı arttıran nedenler arasında sayılabilir.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder