Reklam

Aloe Vera Bitkisi İle Sedef Tedavisi

Yazar: Karaokem Tarih: 18:20 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Sedef hastalığı insanlarda sıklıkla görülebilen bir deri hastalığıdır . Deri üstünde kızarıklıklar sonrasında da beyaz ve parlak kabuklanmalar meydana gelir. Fazla çok kez egzama gibi öbür deri rahatsızlıkları ile karıştırılır Fakat sedef rahatsızlığı kolayca teşhis edilebilen çoğunlukla da süreğen bulunan bir hastalıktır.

 Sedef hastaları her vakitten bu belirtilerle karşılaşmaz. Kızarma ve kabarıklıklar atak halinde zaman vakitten meydana geçim ile insanı rahatsız eder. Bu kızarıklıkların kaşınması yayılmaya neden olur ile tedaviyi erteler. Bunun yerine keremlerle kızarıklıkların iyileşmesi sağlanmalıdır. Fazla fazla şahıs sedef hastalarının iç organlarında bir dert olduğunu düşünür ile bu nedenle semptomları oluştuğunu düşünür. Fakat sedefin yalnızca bir cilt rahatsızlığı olabildiği ile iç organlarla bir ilgisi olmadığı artık günümüzde kesin olarak ispatlanmıştır.

 Sedef bedenin her bölgesinde görülebilir. En fazla oluşan bölgeleri ise saç, tırnak, cinsel bölge, diz dirsek bel bölgesidir. El hemde ayaklarda da sıkça görülmektedir. Görülme sıklığı ile görülme meydanı şahısdan şahısa farklılık gösterir. Hayat tarzı da sedef ataklarının oluşmasına tesir eder. Örneğin aşırı stres, güneş ışığına maruz kalma, fazla deva alınması ile uzun yorulma sedef ataklarının oluşmasına tesir eder.

Sedef bulaşıcı bir rahatsızlık değildir, çünkü mikrobik nedenlerle oluşmaz. Fakat oluştuğu yerdeki beyaz kabuklanmalar ile kızarıklıklar nedeniyle kötü bir görüntü oluşturur. Bu rahatsızlığın oluşma nedeni genellikle kalıtsaldır. Ailesinde sedef rahatsızlığı bulunan Şahısların bu rahatsızlığa daha yatkın olabildiği tanınmaktadır. Lakin sedef rahatsızlığının sebep oluştuğu tam olarak olarak bilinmemektedir. Kimi görüşlere göre eklem iltihabı bulunan kişilerde sedef rahatsızlığının meydana geldiği düşünülmektedir. Sedef rahatsızlığı semptomları rastlanan insanlarda vakitten vakitten eklem ağrıları da görülebilmektedir. Bu ağrıların şiddeti şahısdan şahısa farklılık göstermiş bulunmaktadır.

Sedef rahatsızlığı tedavisi günümüzde gelişen tıp sayesinde başarılı neticeler vermektedir. Hastanın yaşına ve rahatsızlığının şiddetine göre değişen ilaçlar kullanılmaktadır. Hafif seyreden kabuklanmalarda merhem ile nemlendiren losyonlarla lezyonların azalması ve yok edilmesi sağlanır. Ağır seyreden cinslerinde ise doktor kontrolünde ilaçlar kullanılır.


Tedaviye destek olarak aloe vera jel de kullanılmaktadır. Aloe vera yıllar boyunca tedavi edici etkisi ile hücre yenileyici olarak yetiştirilmektedir. Sedef hastalarında elde edilen lezyonlarda da aloe vera ürünleri kullanılabilmektedir. Başta aloe vera jel kabuklanma oluşmadan ya da kabuklanma oluştuktan sonra sürüldüğünde çok hızlı etki göstererek tedaviyi hızlandırmaktadır. Aloe veranın yararları göz ardı edilemez ama bu tedavinin etkili olabilmesi amacıyla kesinlikle sürekli tüketilmesi gereklidir.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder