Reklam
Sedef Hastalarının Uzak Durması Gereken Şeyler

Sedef Hastalarının Uzak Durması Gereken Şeyler

Sıcak Duştan Uzak Durun

Sedef Haslarının sıcak suyla duş alması sakıncalıdır. Sedef pullarının artmasına Neden olur. Sıcak suyun derideki hücreleri uyarması neticesinde hastalıkta artma meydana gelir.


Bu Gıdalardan uzak Durun

Sedef hastaları Domates, sarımsak, taze üzüm, acı baharak, kırmızı et, çay, kahve, ceviz gibi yiyeceklerden uzak durmalıdır.


Ani Hava Değişimi

Mevsimsel geçiş dönemlerinde hastalığın artış gösterdiği saptanmıştır. Sonbahar ve ilk baharda meydana gelen sıcak soğuk karışımı buna örnektir.  Yada aşırık sıcak bi odadayken soğuk bir ortama geçilmesi hastalığı arttırmaya neden olabilir. Bunun nedeni kişinin bağışıklık sisteminin düşük olmasıyla alakalıdır. Butür zamanlarda mümkün mertebe vücudunuzun alışık olduğu sıcaklıkta durmaya özen gösterin.


Bağışıklık Sisteminin Zayıf Düşmesi

İnsanı ayakta tutan en önemli şey bağışıklı sistemidir. Bunun güçlü olması gerekir. Bağışıklık sisteminin zayıf düşmesinin bir çok etkeni vardır. Bunlardan bazıları, uyku düzensizliği, sağlıksız gıda tüketimi ve sitretir. Bu sorunları gidermek kişinin sedef hastalığı gibi bir çok hastalığa yakalanma riskini azaltır.


Stresten Uzak Durun

Sedef Hastalığı Vücutta Nasıl Oluşur Animasyonlu

Sedef Hastalığı Vücutta Nasıl Oluşur Animasyonlu



Sedef Hastalığının oluşumunda etkili olan hücrelerin nasıl hareket ettiğini videoda izleyebilirsiniz. Sedef vücutta nasıl oluşup yayılıyor hiç merak ettiniz mi. Yabancı bilim adamları bunu araştırmış ve animasyon haline getirmişler
Sedef Diyeti 14 Günde Sedefe Son

Sedef Diyeti 14 Günde Sedefe Son

Yedikleriniz ve içtikleriniz sedef hastalığının artıp azalmasında etken olarak gözükmektedir. Vücuttan toksitleri atarak ve sağlıklı beslenerek sedefi kontrol altına alabileceğiz. Sedef hastalığı için günlük 1400 kalori diyeti uygulayacağız. Ayrıca çiğ sebze diyeti sedef hastalığının kontrolünde size yardımcı olabilir.


TOPLAM: 1400 Kalori

Kahvaltı : 250 Kalori
Atıştırma: 60 Kalori
Öğle Yemeği: 450 Kalori
Atıştırma: 125 Kalori
Akşam Yemeği: 450 Kalori





Sedef Diyeti 1. Gün

Kahvaltı 

  • Bir kase organik yoğurt yada kefir,
  • Bir bardak böğürtlen suyu,
  • Bir  yemek kaşığı keten tohumu,
  • Meyve olarak 1 adet elma.

Ara Öğün Atıştırma

  •   Bir Avuç kuru üzüm

Öğlen Yemeği

  • Bir porsiyon kahverengi pirinç pilavı
  • Karışık salata
  • Somon balığı 

Ara Öğün Atıştırma

  • 1 Bardak karışık sebze suyu
  • 2 yemek kaşığı humus

Akşam Yemeği

  • Akşam yemeğinde aşağıdaki malzemeklerle salata yapacağız.
  • Organik Sebze karışımı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek tohumu
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 Yemek kaşığı limon suyu ve zeytinyağı
  • 20 adet kırmızı üzüm.
Sedef Hastalığı için Evde Bitkisel Kür Hazırlamak

Sedef Hastalığı için Evde Bitkisel Kür Hazırlamak

2 yemek kaşığı Aynı sefa otu, kırlangıç otu ve sedef otunu 1 litre suda kaynatın. Küçük bir kabın içine katran sabununu rendeleyin. Kaynatmış olduğunuz karışımı sabunun içine döküp 1 beklettikten sonra sedefli bölgelerinize uygulayabilirsiniz. Allah şifalar versin.



Sedef Hastalarının Yemesi Gereken Gıdalar

Sedef hastaları 3 çay kaşığı çörek otunu havanda ezerek 1 kase yoğurt ile karıştırarak her sabah tüketmelidir. Aynı karışımı Öğlen yemeğinde de tüketmelidir. Sedefleri kalın ve pullu olan kişiler  20 adet siyah kuru üzüm çekirdeğini havanda ezerek tüketmelidir. Akşam öğünlerinde ise 5 adet karabaş otununun başağını bir bardak suda kaynatılıp tüketilmelidir.




Sedef Hastalığı bulaşıcımıdır

Sedef Hastalığı bulaşıcımıdır

Kişinin hayatını olumsuz etkileyen deri hastalığı sedef, bulaşıcı değildir. Hastanın Kendi bünyesinde bulaşıcı (yayılabilir) olabilir fakat başka birine geçmez.  Görüntü olarak rahatsızlık versede Hastalığın bulaşıcı olmaması olumlu olarak gözükmektedir.
Sedef Hastalarinin Giymesi Gereken Kıyafetler

Sedef Hastalarinin Giymesi Gereken Kıyafetler

Hastaliğin tetiklenmesi ne yol açan bir çok faktör vardır bunlardan bir tanesi de kiyafet secimidir. Naylon ürünlerden oluşturulmuş giysilerden kesinlikle uzak durmalisiniz. İpek ve pamuksu kiyafetler giymek derinin yipranmasini engeller ve sedef hastaliginin kontrol altında kalmasına yardimci olur. Vücudumuzu sikmayacak rahat kiyafetler giymelisiniz. Kot pantolon yerine keten pantolon giymek yararli olabilir. Dar triko yerine de ipek Gömlek tercih edebilirsiniz.

Eklem Bölgelerinde Sedef HAstaliği

Eklem Bölgelerinde Sedef HAstaliği

Sedef pullari genellikle diz ve dirsek gibi eklem yerlerinde oluşur. Bunun nedeni ise bu kisimlarsaki derinin sürekli hareket halinde olmasidir.  Dirsekler de ortaya çikan sedefleri nemlendirici kremlerle kaşinmasini engelleyerek kontrol altında tutabilirsiniz.

Sedef Hastalari Kırmızı Etten Uzak Durun

Sedef Hastalari Kırmızı Etten Uzak Durun

Her ne kadar masum görünse de kirmizi et sedefi tetikleyen yiyeceklerden bir tanesi.  Kırmızı eti fazla tüketmek kaşıntıyı arttırmakta ve lezyonların büyümesine neden olmaktadır. Özellikle sedef diyeti yapacak olanlara balik eti yahut haslanmis tavuk eti önerebiliriz. Balık etinde bulunan Omega uç ve diğer vitaminlerin sedefe iyi geldiğinde uzman  doktorlar tarafından söylenmektedir.

Genital (Cinsel) Bölgede Sedef Hastaligi

Kişide Sedef Hastaliginin en çok görülen yerlerden biri de cinsel bölgedir. Cinsel performans ve ikili ilişkilerinde etkileyen bu durum oldukça büyük bir sorun oluşturmaktadır. Bir çok sedef hastası cinsel ilişkide başarisiz olmakta ve partneri ne karşı kendini ezik hissetmektedir. Hatta kişi sirf cinsel bölgesinde sedef hastaliği olmasından dolayı flört, sevgili ve evlenme gibi durumlara uzak bakiyor. Bunun nedeni partnerin sedef hasraligini kabul gormeme olasiligi olarak düşünülüyor. Evet gerçekten evlendiniz sevgiliniz sedef hastaliginizdan dolayi sizden uzak duruyor. Ne yapardiniz? Oldukça agir bir psikolojik tramvay gibi gözüküyor. Bu tip durumlar sedef hastaliginin psikatri ile olan yakin ilişkisini göstermektedir.

Yoga Yapmak Sedef Hastaligini Tedavi Ediyor

Yoga Yapmak Sedef Hastaligini Tedavi Ediyor

Yoga stresi azalttigindan sedef hastaligina iyi geldiğini soyleyebiliriz. Kişi yoga yaparken hem bedenen hemde zihinen bir yoğunlaşma içine giriyor buda negatif enerjinin vücuttan atilmasina sebep oluyor. Cagimizin vazgeçilmez unsuru sitres bütün hastaliklatin basi en önemlisi de sedef hastaligini tetikliyor olması. Yogayla elde edilen rahatlik sedef hastaligini tedavi ediyor. Sporun sedefe iyi geldiğini biliyorduk yoganin da bu kategoriye dahil olduğunu söyleyebiliriz.

Alkol Sedefi Tetikler mi?

Alkol Sedefi Tetikler mi?

Alkol kullanmak sedef hastalığını arttırır mı diye sormuşlardı.Aşırı alkol tüketimi sedefin alevlenmesine neden olabilir. Fakat az alkol kullanımı zarar vermeyebilir, yinede alkol kullanıyorsanız azaltmanızı öneririz.


Sedef Hastalığı Kalp Krizine Neden Oluyor

Sedef Hastalığı Kalp Krizine Neden Oluyor

Amerikada yapılan araştırmalar neticesinde sedef hastası olan bir kişinin sedef hastası olmayan kişilere göre kalp krizi geçirme olasılığı %29 daha fazla olduğu belirtildi.  Yani normal insanlara göre sedefli insanlar 4 kat fazla risk gurubunda yer alıyor.

Sedef Hastalığı Mesleki Kariyeri Etkiliyor

Sedef Hastalığı Mesleki Kariyeri Etkiliyor

Hastanın el ve yüz gibi görünen kısımlarda oluşan sedef yaraları nedeniye iş ve kariyer hedefleri sekteye uğruyor. Öyle ki Görünüşe önem veren bazı işverenlerin bir kısmı sedef hastası olan işçilerini işten çıkarıyor.  Hastanın psikolojik ve ruhsal durumunda olumsuz etki oluşuyor.Bu durum iş ve sosyal alanlarda hastaların çekinme geride durma gibi özellikler göstermesine sebep oluyor.  Öreğin bir dizi oyuncusunun cildinde gözüken sedef hastalığı nedeniyle oyunculuk kariyerini bitirmesi ve farklı bir meslek edinme çabasına girmesi gibi.
Sedef hastalarının bir çoğu bulundukları ortamlarda yaralarının başkalarının görmemesi için hastalıklı bölgeleri saklıyor. Buda psikolojik bir takıntı ve beğenilmeme duygusunu ortaya çıkarmakta. Uzmanların önerisi ise sedef hastalığının tedavisinde iyi bir cildiye doktorunun yanında bir psikolog tarafından da destek alınması yönünde.  Hastalığın tedavisinde ve kişinin sosyal, kültürel yaşamının daha verimli geçmesi için psikolojik destek şart.

Sedef Hastalığı Nasıl Başlar?

Deride pullanma ve yanma hissiyle birlikte küçük küçük yaralar oluşur. Tatlı bir kaşıntı meydana gelir. Sedef hastalığı genelde dirsek, diz, saç ve parmaklarda olurr.

SEDEF HASTALIĞI SORU - CEVAP

Sedef Hastalığı nedeni nedir?

Hastalığının nedeni tam olarak bilinmese de genetik faktörler, çevresel etmenler, tüketilen gıdalar ve stres faktörleri hastalığın nedeni olarak düşünülmektedir. Ayrıca vücudun savunma sistemindeki hatadan da kaynaklandığı söylenmektedir.

Sedef Hastalığı Bulaşıcı mı ?
Hayır sedef hastalığı bulaşıcı değildir. Bir başkasına bulaşmaz fakat kendi vucudunda yayılma özelliği gösterebilir.

Sedef hastalığını tetikleyen şeyler nelerdir?
Hastalığın artmasına neden olan etmenler kişiden kişiye değişmektedir. Başlıca domates, kızartma, çikolata, kırmızı et, ekşi, acı, baharatlar, süt ve süt ürünleri sedef hastalığının artamasına neden olmaktadır.Bunun dışında stres, çevresel ve sosyalojik nedenlerde hastalık için önemli faktör oluşturmaktadır.

Sedef Hastalığı Geçer mi?
Hastalığı tetikleyen faktörler tespit edilip bu faktörlerden uzak durulduğunda geçebilir. Fakat tam anlamıyla geçmesi ve tekrar gelmemesi mümkün değildir.Hastalığı kontrol altına almak mümkündür.

Sedef Hastalığına bitkisel ilaçlar iyi gelir mi?
Bitkilerle hastalığı kontrol altında tutmak mümkündür. Örneğin çörek otunun hastalığın tedavisinde iyi geldiği söylenmektedir.

Sedef Hastalığı Diyeti Var mıdır?
Hasta kendi doktoru olmalı, hangi yiyeceklerin iyi gelip hangi yiyeceklerin hastalığı tetiklediğini tespit etmelidir. Sebze ağırlıklı beslenmek hastalığın tedavisine yardımcı olduğu bilinmektedir. Bunun yanında baharat, ekşi, süt ve süt ürünleri hastalığı arttıran nedenler arasında sayılabilir.
Aloe Vera Bitkisi İle Sedef Tedavisi

Aloe Vera Bitkisi İle Sedef Tedavisi

Sedef hastalığı insanlarda sıklıkla görülebilen bir deri hastalığıdır . Deri üstünde kızarıklıklar sonrasında da beyaz ve parlak kabuklanmalar meydana gelir. Fazla çok kez egzama gibi öbür deri rahatsızlıkları ile karıştırılır Fakat sedef rahatsızlığı kolayca teşhis edilebilen çoğunlukla da süreğen bulunan bir hastalıktır.

 Sedef hastaları her vakitten bu belirtilerle karşılaşmaz. Kızarma ve kabarıklıklar atak halinde zaman vakitten meydana geçim ile insanı rahatsız eder. Bu kızarıklıkların kaşınması yayılmaya neden olur ile tedaviyi erteler. Bunun yerine keremlerle kızarıklıkların iyileşmesi sağlanmalıdır. Fazla fazla şahıs sedef hastalarının iç organlarında bir dert olduğunu düşünür ile bu nedenle semptomları oluştuğunu düşünür. Fakat sedefin yalnızca bir cilt rahatsızlığı olabildiği ile iç organlarla bir ilgisi olmadığı artık günümüzde kesin olarak ispatlanmıştır.

 Sedef bedenin her bölgesinde görülebilir. En fazla oluşan bölgeleri ise saç, tırnak, cinsel bölge, diz dirsek bel bölgesidir. El hemde ayaklarda da sıkça görülmektedir. Görülme sıklığı ile görülme meydanı şahısdan şahısa farklılık gösterir. Hayat tarzı da sedef ataklarının oluşmasına tesir eder. Örneğin aşırı stres, güneş ışığına maruz kalma, fazla deva alınması ile uzun yorulma sedef ataklarının oluşmasına tesir eder.

Sedef bulaşıcı bir rahatsızlık değildir, çünkü mikrobik nedenlerle oluşmaz. Fakat oluştuğu yerdeki beyaz kabuklanmalar ile kızarıklıklar nedeniyle kötü bir görüntü oluşturur. Bu rahatsızlığın oluşma nedeni genellikle kalıtsaldır. Ailesinde sedef rahatsızlığı bulunan Şahısların bu rahatsızlığa daha yatkın olabildiği tanınmaktadır. Lakin sedef rahatsızlığının sebep oluştuğu tam olarak olarak bilinmemektedir. Kimi görüşlere göre eklem iltihabı bulunan kişilerde sedef rahatsızlığının meydana geldiği düşünülmektedir. Sedef rahatsızlığı semptomları rastlanan insanlarda vakitten vakitten eklem ağrıları da görülebilmektedir. Bu ağrıların şiddeti şahısdan şahısa farklılık göstermiş bulunmaktadır.

Sedef rahatsızlığı tedavisi günümüzde gelişen tıp sayesinde başarılı neticeler vermektedir. Hastanın yaşına ve rahatsızlığının şiddetine göre değişen ilaçlar kullanılmaktadır. Hafif seyreden kabuklanmalarda merhem ile nemlendiren losyonlarla lezyonların azalması ve yok edilmesi sağlanır. Ağır seyreden cinslerinde ise doktor kontrolünde ilaçlar kullanılır.


Tedaviye destek olarak aloe vera jel de kullanılmaktadır. Aloe vera yıllar boyunca tedavi edici etkisi ile hücre yenileyici olarak yetiştirilmektedir. Sedef hastalarında elde edilen lezyonlarda da aloe vera ürünleri kullanılabilmektedir. Başta aloe vera jel kabuklanma oluşmadan ya da kabuklanma oluştuktan sonra sürüldüğünde çok hızlı etki göstererek tedaviyi hızlandırmaktadır. Aloe veranın yararları göz ardı edilemez ama bu tedavinin etkili olabilmesi amacıyla kesinlikle sürekli tüketilmesi gereklidir.
Sedef Hastalığının Nedeni Nedir

Sedef Hastalığının Nedeni Nedir


Sedef Hastalığının nedenini tıp bilmiyor, fakat vücudun savunma sisteminde ki bir hatadan meydana gelebileceği hakkında ihtimal üzerine duruluyor. Toplumda Sedef Hastalarının oranı yüzde bir oranında, aile içinde ise yüzde 15 oranında diyebiliriz. Saçta, dirseklerde ve sırtta fazlaca görülür

Sedef Hastası Bir Kızın Hayatı

"İnternet de gezinirken sedef hastası bir kızın yazdığı yazıya denk geldim. Okuduğumda bütün sedef hastalarının hemen hemen aynı hayatı yaşadığını fark ettim. İşte o hayat, sedef hastalığıyla geçen bir hayat...


"Bir düşüşle başladı benim sedef hastalığıyla tanışma hikayem.Hani çocuksunuzdur kanınız kaynar bir o yana bir bu yana koşarsınız.Saklambaç,ebelemece,körebe,seksek binbir çeşit oyunlar.İşte güneşli bir günde bu güzel oyunlardan birini oynarken ansızın dizlerimin üzerine düşüverdim.Aslında hiç acımamıştı.Kanamamıştı da.Umrumda da değildi zaten.Ben arkadaşımın beni yakalacağı telaşındaydım.Ama nereden bilebilirdim ki hiç acı vermeyen bu düşüşün aslında ruhumda ne kadar derin yaralar açıcağını.
O zamandan bir kaç gün sonra banyo zamanıydı.Bilirsiniz bir zamanlar pazar günleri çocukların banyo yapma günüydü.(: Annem beni yıkarken dizimdeki kızarıklığı farketti.Bana sorduğunda düştüğümü söylemiştim.Geçer ümidiyle o konu orada kaldı.Bir kaç gün sonra o kızarıklığın üzeri pullanmaya başladı ve daha sonraki günlerde aynı şekildeki yaraların vucudumun diğer yerlerinde de olduğunu farkettik.

Babamın beni doktora götürmesi uzun sürmedi.İlk CerrahPaşa Tıp Fakültesi'ne gittiğimizi hatırlıyorum.Doktor yaraları inceledikten sonra sedef hastası olduğumu söyledi.Tabi ben o çocuk yaşımda hiç önemsemiyorum bile.Doktor sedef hastalığının stres ve üzüntüden meydana geldiğini söylediğinde babamın ilk tepkisi şöyle olmuştu."Bu yaşta ne stresi,benim borçlarımı o mu ödüyor" (: evet aslına bakarsanız küçükken çok mutluydum. Babamın borçlarından haberim yoktu.Eğlenceli oyunlarım,etrafımda beni seven arkadaşlarım vardı.

O günden sonra başka doktorlara da gittik.Gittiğimiz doktorlardan bir tanesi babama "Abi boşuna uğraşma bu hastalığın tedavisi henüz yok.Sadece belli bir süre iyi eder daha sonra kendini yeniden gösterir."
Koca karı ilaçları bile kullandım.Otlardan yapılan macunlar,balık yağları henüz aklıma getiremediğim bir sürü şey.İyi gelmişmiydi.Hayır.Hemde hiç.Tek bir yararları olmuştu.O çocuk yaşımda hayatımın ne kadar zor olacağını hissetmeye başlamıştım.
O macunların kötü tadını hala hatırlarım.Biliyorum babam benim iyiliğimi istiyordu.İyileşmemi herşeyden çok istiyordu.Ama keşke o macunları yedirmeseydi bana.(: İğneye bile razıydım. (:

Çocukluk arkadaşlarımdan Allah razı olsun.Hastalığımı öğrendiklerinde benden kaçmadılar.Hep yanımda oldular.Konusunu bile açamadılar.Ama annelerinin anneme bazen "bulaşıcı mı?" gibisinden hastalığımla ilgili sorular sorduklarına şahidim.Ama daha sonra o arkadaşlarımla bir şekilde yollarımızı ayırdık.

Ben büyüdükçe ruhu yaralı bir insan oluyordum.Bunun sedefle bir ilgisi varmıydı bilemiyorum.Şimdilerde düşünüyorum da sanki ben doğuştan böyleyim.Çok sevdiğim arkadaşlarım etrafımda yoktu artık.Derslerim kötüydü.Sınıfta hiç yakın arkadaşım yoktu.Yavaş yavaş asosyal bir insan olmaya başlamıştım.

Kulağımda çıkan sedef yüzünden okulda zor günler geçiriyordum.Herkes yanıma gelip "bu ne" diye sordukça sinirlerim bozuluyordu.Saçlarımdaki sedef yüzünden saçlarımı öremiyordum.Halbuki balık sırtı dediğimiz örgü modeli bana çok yakışırdı.

Bir keresinde ders zamanında bir arkadaşımla konuşurken öğretmen beni yakaladı ve sınıfımdaki burak adında bir çocuğun yanına oturttu.Bu anı hiç unutmayacağım.Burak benden uzakta oturuyordu.Neredeyse sıranın ucunda.Aramıza çantasını koydu.Benimle tek bir kelime etmedi.Yoo kızmıyorum.Çocuktuk... Çocuktu.

Daha nice engellerle karşılaştım.İnsanların "Ellerindekiler ne?" diye sormalarından,otobüsteki insanların yaralarıma bakışları.(hatta benden uzakta durmaları) Para üstü alıp veya verirken ellerimde sedef varsa çekinerek alıp vermeleri.Daha nice şeylerle karşılaştım.Ama şunu çok iyi biliyorum.Hiç bir zaman isyan etmedim.Hiç bir zaman "Allahım neden ben" demedim.Diyemedim.Çünkü ben Yaratıcımı bilen biriydim,tanıyan biriydim.Hayır ve şerrin Allahtan olduğuna inanan biriydim.

Aslında bu hastalığın hayatımda ne kadar hayırlı şeylere yol açtığının daha yeni farkına varıyorum.Şükrediyorum."
Sedef Hastalığı Yorumları

Sedef Hastalığı Yorumları


Sedef hastalarına katkı için lütfen sende aşağıya bir yorum yaz. Yazdığın yorum ile belki bir sedef hastasına şifa sunabilirsin. Hangi ilacı, hangi bitkiyi kullandın. Şifa oldu mu?  Sedef hastalarına ne önerirsin bir yorumla katkı sun.
Sedef Hastalığı Psikolojik mi?

Sedef Hastalığı Psikolojik mi?

El ve ayakların belli yerlerinde ortaya çıkan sedef yaraları kaşıdıkça daha da yaygınlaşıyor. Bu hastalıkta en çok fark ettiğim şey bir elin hangi kısmında sedef yarası varsa diğer elinde aynı yerinde çıkıyor. Örneğin fotoğraftaki sağ ayakta oluşan sedefler sol ayakta da aynı yerde mevcut.

Şimdi sedef hastalığının tedavisinde kullandığınız bütün yöntemleri bir kenarı bırakıp unutun. Bu hastalık bir çok kişinin söylediği gibi psikolojik. Kaygılarınız, üzüntüleriniz, stresiniz gibi bir çok duygusal etken bu hastalığı tetikliyor. Bizzat kendim şahit oldum askere gittiğimde stresli bir ortamın içinde yaraların ne kadar arttığını gördüm. Şimdi yapmamız gerek bulunduğumuz hayat formunu, işi, dostlarımızı, ikili ilişkilerimizi değiştirmeliyiz. Sizi kaygılandıran her şeyi ortadan kaldırın. Vücudunuza karşı direniş sergilemeyin. Yorulduğunuzda yada uykunuz geldiğinizde bütün işinizi bırakıp uyuyup dinlenin. Sıkıldığınız ortamda durmayın. Sevmediğiniz insanları sever gibi yapmayın. En önemlisi içinize dert atmayın, attığınız dertler sedef olarak vücudunuzda patlak veriyor. Kısacası duygularınızı olduğu gibi yaşayın, üzüldüğünüzde ağlayın. Ağlamak bütün sıkıntınızı atar.  Ve size en büyük tavsiyem işini bile iyi bir psikolog tarafından yardım almanız.
Bir Sedef Hastasının Hayatı

Bir Sedef Hastasının Hayatı

Sen hiç bu hastalığa kapıldın mı, ilk başlarda küçük kızarıklar olur takmazsın sonra vücudunu ele geçirdikçe işin ne kadar ciddi boyutta olduğunu görürsün. Sonra bir de bakmışsın internetten sedef hastalığına çözüm aramaktasın. Ve seni gören herkes bir çözüm sunar.  Herkes bir anda doktor kesiliverir onlara kızarsın hatta sedef yaralarını gören herkes sorar bu yaralar ne sedef mi diye bu sorulardan dahi bıkarsın. Denemediğin ilaç krem iğne kalmaz doktorlarda bulamadığın çözümü bitkilerde hocalarda ararsın ama ne fayda... Para uğruna herkes senin hastalığını kullanır. Sedef kelimesi birden bire hayatının bir parçası olmuştur. Sen sedef hastasısın senin sevgilinde olmaz. Korkarsın ilişkilerden ya kabul görmezsem diye. Arkadaşların denize gider hamama gider sen sedefler yüzünden gidemezsin. Biliyorum Yararlar azken sen o sedefleri yönetiyordun, şimdi sedef vücudunu sardı ve senin hayatını artık o yönetiyor. Ama üzülme yalnız değilsin o kadar çok sedef hastası var ki hepsi pısmış bir kenara bir haber bekliyor sedef hastalığına çare bulundu diye. Ama sahici diğerlerleri gibi yalandan dolandan para tuzağı olmayan bir şifa. Yıllar geçiverir yapamadıklarının hüznüyle hayatını sarmış olan bu hastalık öldürmez ama güldürmez de. Yine de daha kötüsü olmadığı için şükür edersin. Elden bir şey gelmez sanırsın ama h
astalığın çözümü sitres kaygı ve bilinç altında gizli.

Psorcutan Beta İle Sedef Tedavisi

Sedef hastalığının tedavisinde etkili kremlerden biri Psorcutan Beta ; pullanmış bölgelere sürüldüğünde deride incelme oluşturarak hastalığın tedavisine yardımcı olmakta. Günde bir kez düzenli olarak kullanıldığında kısa zamanda farkı görmek mümkün. Psorcutan Beta doktor reçetesiyle alınıp doktor kontrolüyle kullanılan bir kremdir. Bizzat ben sedef hastası olarak kullandığım bu kremin faydasını çok gördüm.




Formülü:

1 ml Psorcutan scalp solüsyonu, 0.05 mg Kalsipotriol içerir.
Yardımcı madde: İzopropanol

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Psorcutan scalp solüsyonu, saçlı deri psoriasis'inin (sedef hastalığı) topikal tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Psorcutan scalp solüsyonu, kalsiyum metabolizması değişiklikleri ile seyir eden hastalıklarda (hiperkalsemi veya Vit-D toksisitesi varlığında) kontrendikedir.Formülde yer alan maddelere karşı bilinen allerjilerde Psorcutan scalp solüsyonu kullanılmamalıdır.


Uyarılar/Önlemler:

Psorcutan scalp solüsyonunun yüze ve göze temasından sakınılmalıdır. Saçlı deriye uygulanmasından sonra eller, solüsyonun yüze bulaşmaması için iyice yıkanmalıdır.
Solüsyonla temas durumunda, gözler bol su ile yıkanmalıdır.
Gebelik, süt verme dönemi ve çocuklar ile ilgili kullanıma ait bilgiler yeterli olmadığından bu kişilerde Psorcutan scalp solüsyonunun kullanılmaması önerilmektedir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

En sık görülen yan etkiler, saçlı deri ya da yüzde meydana gelen lokal irritasyonlardır.Nadir olgularda, tedavinin kesilmesiyle birlikte geçen fasiyal ya da perioral dermatit oluşabilir. Başka lokal reaksiyonlar da görülebilir. Ayrıca, pomat kullanımı altında dermatit, kaşıntı, eritem, psoriasisin agrevasyonu, fotosensitivite ve nadiren hiperkalsemi ya da hiperkalsiüriyi içeren reaksiyonlar da bildirilmiştir. 

İlaç etkileşimleri:

Kalsipotriol'un güneş ışığı ya da ultraviole ışınlarıyla herhangi bir etkileşimi saptanmamıştır.Diğer antipsoriatik ilaçlar ile birlikte kullanım konusunda tecrübeler yoktur.Normal dozları aşan kalsiyum ve/veya vitamin D3 tedavisinde, serum kalsiyum düzeylerinin kontrolü tavsiye edilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Psorcutan scalp solüsyonu, hastalık tablosunun gerektirdiği sürece, yetişkinlerde genelde günde iki kez (sabah ve akşam) hastalıklı alanlara tatbik edilir.Baş arkaya eğilir ve şişe ucu, saçları ayırarak, hastalıklı deriye yaklaştırılır. Şişeyi hafifçe sıkarak birkaç damla damlatılır ve ilaç yavaşça ovarak yedirilir.Saçlar ilaç tatbikinden hemen sonra yıkanmamalıdır. Psorcutan scalp solüsyonu, yıkanmış saç iyice kurutulduktan sonra başa tatbik edilmelidir.Bir haftada uygulanan miktar 60 ml'yi aşmamalıdır.Scalp solüsyonunun Psorcutan pomat yada krem ile birlikte kullanıldığı durumlarda, haftalık Kalsipotriol dozu toplam 5 mg'ı aşmamalıdır; örn. 60 ml scalp solüsyonu + 40 g pomat/krem (1 ml Psorcutan scalp solüsyonu 1 g Psorcutan pomat yada kreme tekabül eder).
Yeterli bilgi olmaması nedeniyle, Psorcutan scalp solüsyonunun çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.Aşırı dozajTavsiye edilen miktarları aşan bir dozaj, serum kalsiyum seviyelerinin artmasına neden olabilir. Bu durum, tedavinin kesilmesiyle hızla düzelir

Bir Sedef Hastasinin Şiiri

Ahh sedeflerim vucudumu esir alan hapisanenin demir parmakliklari... Bir mahkum gibi izledim asklari asiklari anlatamadim yasadiklarimi yasayamadim ki.ah be  Sedeflerim bir kiz ismi siz kaldiniz simdi bana.  Soyadi olmayan, uzuldukce kanayan yaralarim hayatimi sekillendiren beni kabuguma ceken kabuklar...  Ahh sedeflerim nedeni bulunamayan hastaligim. Sahiden yokmu nedeni cektikletim mi diriltti yoksa sizi.


Posted via Blogaway

Metotreksat İgne Sedef Tedavisi

Askeri gorevimi yaparken sedef hastaligimda inanilmaz bir sekilde artis oldugunu fark ettim. Tedavi icin Gataya gittigimde bir sure hastanede yatmam gerektigini soylediler. Bu sure zarfinda kan, idrar tahlili yapildi. Ayrica sedefli bolgelerden biyopsi aldilar. İnceleme sonucunda mtx yani metotreksat ile sedef tedavisi belirlendi. Metotreksat aslinda kanser hastalarinin kullandigi agir, kontrolsuz kulkanildiginda vucutta ciddi sorunlar yaratabilecek bir igne. Zaten yan etkilerini okudugumda cok sasirmis ve tedirgin olmustum. Neyseki uzman doktorlar kontrolunde kullanacaktim. Haftada bir kez bu igneyi kullaniyor ardindan kan ve idrar degerlerimde degisiklik varmi diye kontrole geliyordum.  Suan 4. İgneyi vuldum. Yani 1 ay oldu. Sedef hastaligim henuz gecmis degil fakat pullanmalar yok oldu. Kizarikliklar hala var. İlk haftalarda sedefli bolgelerde  yanma hissi oluyordu. Nemlendirici krem kullanmami soyledi doktorum. Gecmiste kullandigim bir krem vardi psorcutsn beta, onuda tedaviye eklettirdim. Bu kremin etkili oldugunu biliyorum. Deneme amaclu sadece bazi kisimilarada igne tedavisi surerken psorgutan uyguladim. Ve inanilmaz  bir sekilde krem surdugum yerlerde kizarikliklar bile gecmeye basladi. Tedavi hala devam ediyor, doktorumun dedigine gore askerden sonrada devam edecek. Ve ben size burdan sn durumu bildirecegim. Hepinize acik sifalar.


Posted via Blogaway