Reklam

Migren Hastaligi tedavisi, Nedenleri, tetikleyen Seyler

Yazar: Karaokem Tarih: 14:42 Kategori: Yorum: Yorum Yap

Migren hastalığı nedir ?
Migren bireyin beyinde bulunan kılcal damarların genişleyip daralması sonucu büzüşmesi neticesinde kan basıncının yeterli şekilde damarlardan geçememesi ile oluşan bir hastalıktır. Migrende bazı nedenlerden dolayı oluşan bu büzüşmenin kanın dolaşımını engellemesiyle hastanın kafasında zonklama meydana gelir.

Migrenin nedenleri nelerdir?
Hastalığın nedeni tam olarak bilinmemektedir. Tıpta nedeni tam olarak belli değildir. Genetik olabileceği gibi çevresel faktörlerin de migrende neden olabileceği öngörülmektedir.

Migreni tetikleyen şeyler nelerdir?

Alkol sigara çevresel faktörler genetik faktörler sağlıksız besinler tüketmek, süt ve süt ürünleri çikolata kahve stres sıcak hava aşırı sesli ortamlarda bulunmak ışığın çok olduğu ortamlarda bulunmak yorgunluk uykusuzluk açlık gibi nedenlerden dolayı migren atakları meydana gelmektedir.

Migren atağı meydana geldiğinde ne yapılmalıdır?

Hastalık meydana geldiğinde kişi yorgun ve halsiz hisseder ışıklı ve sesli ortamlardan uzak durmalıdır karanlık ve sessiz bir ortamda bulunmalıdır. Migren atağı meydana geldiğinde saç diplerinde masaj yapmak saçları çekmek hastayı rahatlatır. Avuç içlerini ve ayak tabanlarına masaj yapmak iyi gelir. Atak meydana geldiğinde hasta doktor tavsiyesi ile verilen ilacını içmeli,  bir kesim ağrı kesici ilaçlar anlık olarak rahatlatabilir. Bitkisel olarak zencefil ve nane iyi gelebilir.

Migren hastalığının tedavisi var mıdır tedavi yöntemleri nelerdir?

Migrenin tedavisinde bazı ilaçlar kullanılabilir bunların yanında akupunktur tedavisi migrene iyi geldiği bilinmektedir ayrıca son yıllarda migren tedavisinde ameliyat yöntemi geliştirilmiş olup bu yöntem hastalığın tedavisine büyük oranda katkı sağlamıştır. 

Migren hastalığının belirtileri nelerdir?
Bu hastalık kişinin yaşam standartlarını olduğundan dolayı kişi duygularını tam olarak yaşayamaz. Aşırı heyecan mutluluk üzüntü gibi duygusal nedenler migreni tetiklemeye neden olabilir. Migrenin belirtileri arasında tek gözün kararması gözde şimşekler çakması mide bulanması titreme baş ağrısı yorgunluk bitkinlik ve halsizlik migrenin başlayacağına işaret eder. Kişi migren atağının geleceğini anladığında bir takım önlemler almalıdır. Ilacı varsa içebilir bulunduğu ortam kalabalık sesli ve aşırı ışıklı isa oradan hemen uzaklaşıp sakin ve huzurlu bir ortama geçilmelidir stresli bir ortamda ise sakinleşip derin derin nefes almalıdır.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder